Gemici Merdiveni

Gemici Merdiveni; dikey erişime ihtiyaç duyulan alanlarda, koruma çemberi/kafesi olan, iki dikme arasının eşit aralıklara bölünmesi ile elde edilen eğimsiz merdivendir. Çardaklı sabit merdiven olarak da adlandırılır. “İş Güvenliği Kuralları” gereğince artık dik olarak ulaşılması gereken platform, vinç yolları, çatılar, tanklar, su depoları, makine odaları, aydınlatma direkleri, kuyular, rögarlar vb. dar alanlarda kullanılması zorunlu hale gelmiştir.

GEMİCİ MERDİVENİ STANDARTLARI

  • Genellikle düz ve dik bir yüzeye sabit olarak tesbit edilirler. Bu durum 7 m. yüksekliğe veya daha fazla yüksekliklere erişilmesini sağlayan merdivenlerin sabit olmaları, birçok ülkenin iş sağlığı ve güvenliği mevzuatında şart koşulmaktadır.
  • Sabit dik merdivenlerin çardakları, merdivenlerin ulaştığı zeminden en az 1 m. (90 – 100 cm arasında) yükseltilmelidir.
  • Merdiven çardakları yerden en az 210 cm, ve çok 240 cm yüksekte olmalıdır. Aynı zamanda çardakların alt başlarındaki giriş ağızlarının çapı , çardağın çapından 10 cm daha geniş olmalıdır.
  • Çardaklar (kafes), sabit dik merdivenlerin basamaklarından en az 70 cm . ve en çok 75 cm. Uzakta olmalıdır. Çardakların iç yüzeyleri pürüzsüz ve düz olarak yapılmalıdır.
  • Çemberlerin kenarları yuvarlatılmalı, traşlanmalıdır.
  • Dikine konan bara veya lamaların aralıkları çardak çemberine en çok 400 ara ile tesbit edilmeli. Böylece aralarındaki aralığın 20 cm’yi aşmaması sağlanmalıdır.
  • Dik merdivenlerde ayağın basacağı basamaklar ile gerisindeki duvar arasında en az 18 cm boşluk olmalıdır.
  • Dik merdivenlerin yerle (yatayla) açısı 900’den fazla veya 600’den az olmamalıdır.
  • Merdiven basamakları arasındaki mesafe eşit olmalı ve bu aralık mesafesi hiçbir zaman 30 cm’i aşmamalıdır.
  • 6 metreden daha yükseğe erişmeyi sağlayan çardaklı dik merdivenlerde her 9 m.’de bir sahanlık bulunmalıdır.
  • Sahanlığın eni 60 cm.’den boyu 150 cm.’den daha ufak olmayıp, etrafı korkuluk ve süpürgelikle çevrilmelidir.
  • Merdivenin alt ve üstündeki bölgeler ve basamaklar yağ, gres ve diğer kaygan maddelerden arındırılmalıdır.
  • Aşınmış veya hasar görmüş merdivenler kullanılmamalıdır.

GEMİCİ MERDİVENİ YÖNETMELİĞİ

Merdiven kullanımında karşılaşılan kazalar genellikle yanlış merdiven seçimi, bakımının yapılmaması veya yanlış kullanımından kaynaklanmaktadır. Kazaların ortak noktası; kusurlu merdivenlerin kullanımı, eğitim/bilgi eksikliği, kişilerin denge kaybı, elektrik şoku ve düşmeden kaynaklandığı tespit edilmiştir.

Kazaların önlenmesi, uygun planlama, doğru merdiven modeli seçimi, iyi uygulanan standartlar, uygun merdiven bakımı ve periyodik kontrollerle sağlanabilir. Bütün çalışanlar merdiven kullanımı konusunda eğitim almalı, bilgilendirilmelidir.

Merdivenler hava tesirlerine ve mekanik darbelere karşı korunacak şekilde üretilmeli ve muhafaza edilmelidir.

Eğer merdiven kusurluysa ve tamire ihtiyacı varsa üzerine “Tehlikeli – Kullanmayın” yazan kırmızı etiket yapıştırılmalıdır.

GEMİCİ MERDİVENİ İMALATI

Aspa Çelik firması olarak tüm standart ve yönetmeliklere uyarak, birinci sınıf malzemeler kullanıyor, alanında uzman ekibimizle hızlı ve sorunsuz merdivenler imal ediyoruz. Talebinizi aldıktan sonra yerinde keşif çalışması yapıyor, çizim ve projelendirme aşaması tamamlandıktan ve onayınız alındıktan sonra imalatını gerçekleştiriyoruz. Uzman ekibimiz tarafından hızlı bir şekilde merdiven montajını gerçekleştiriyoruz. Uzun yıllar güvenle kullanabileceğiniz gemici merdiveni talepleriniz için bizimle iletişime geçebilir, her türlü sorunuzu uzman danışmanlarımıza iletebilirsiniz.

Siz hayal edin, biz gerçekleştirelim!

 

Katalog
Teklif Al
close slider

    FİYAT TEKLİFİ AL







    Bilgilendirme yazısı’nı okudum. Kampanyalardan haberdar olmak istiyorum.


    EvetHayır